Руският президент Владимир Путин в понеделник каза, че трябва да се

...
Руският президент Владимир Путин в понеделник каза, че трябва да се
Коментари Харесай

Путин: Трябва да ограничим инфлацията

Руският президент Владимир Путин в понеделник сподели, че трябва да се обърне особено внимание на ограничението на покачването на цените, като в същото време уточни, че инфлацията понижава, цитира думите му Ройтерс.

 

Очаква се централната банка да задържи лихвените проценти на равнище от 16% на срещата си за установяване на лихвените проценти на 16 февруари, след повишение на лихвените проценти с 850 базисни пункта от юли насам в лицето на упорития инфлационен напън от дефицит на работна ръка, уязвимост на рублата и висока бюджетни разноски.

 

" Разбира се, би трябвало да се обърне особено внимание на инфлацията, нейното ограничение ", сподели Путин по време на телевизионна среща, на която се появи и шефът на централната банка Елвира Набиулина след траяло седмици, необяснимо обществено неявяване.

 

Путин означи дейностите на централната банка и държавното управление, като уточни, че инфлацията в този момент понижава. Той сподели, че годишната инфлация през януари е била 7,2%, което е спад от 7,4% в края на 2023 година

 

Икономиката на Русия се възвърне внезапно от спада през 2022 година, показват годишните данни в сряда, само че растежът разчита в огромна степен на финансираното от страната произвеждане на оръжия и муниции и прикрива проблемите, които попречват подобряването на виталния стандарт на руснаците.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР